Friday, December 9, 2011

#Day 17 - How You Hope Your Future Will Be Like

Assalamualaikum semua...
Ok entri kali mmg hari2 Jaja doa. InsyaAllah, kita merancang, Allah yg menentukan kan?. Walau tak diperkenankan, tapi Allah maha mendengar.

Sebelum kahwin dulu, Jaja nak sambung belajar. Since dah lama dalam kindergarten, Ja nak sambung Early Childhood Education. Tapi tak kesampaian. InsyaAllah akan ku bincangkan dengan incik suami perihal ini. Jaja harap masa depan Jaja dipenuhi dgn kasih sayang dari suami dan anak2 yg soleh dan solehah. Mengharapkan semoga mereka mewarisi kebaikkan hati suami dan kecekalan Jaja. Jaja juga mengharapkan dengan ilmu dalam early childhood education yg telah dan bakal Jaja belajar nanti, Jaja dapat membantu kanak2 dalam segala aspek. Jaja juga mengharap agar dapat mengajar ibu bapa yg muda dan tidak berpengalaman utk mendidik anak2 mereka di awal usia. Agar mereka tidak mudah stress dgn kerenah bdk2 kecik ni. Bagaimana cara nak handle merajuk, marah, manja, mengada dorang. Byk lagi lah yg boleh buat young parents senang nak handle bdk2 kecik ni.

Jaja tak mengharapkan rumah banglo, kereta BMW, beg Gucci, kasut LV, baju MBMJ, 15 credit cards atau apa2 pun di masa hadapan. Cukup lah sekadar rumah sendiri yg selesa utk kami sekeluarga, kereta yg selesa, makan minum yg cukup, kebajikan anak2 terbela, pakaian yg cukup, dan juga sebuah kindergarten yg sederhana.

No comments: