Thursday, August 4, 2011

Kenyataan isteri kapten pasukan Singapore buat Safee TERKILAN

Huish! Tajuk topic kat atas tu dam cm Harian Metro punye tajuk lak! Hahahah tajuk kali nie best! Hamboi2 blog mak ni bukan blog gosip2 ye… tp sbb mak dpt berita ni lagi cepat dr kengkawan mak, so apa salahnya berkongsi cerita kan… excited kan tgk tajuk topic tu.. hahah ni pasal si bini kapten Singapore yg benama Hidayah. Wah!! Bukan main lagi mulut kau ek… mmg mulut melayu betol la… kau jgn perasan duk bawah jajahan omputih tu kau da hebat.. sedar sket kau tu pon melayu… yg kau kutuk tu pon melayu. Aku rasa kalau kene rush kat club ni mesti minah ni ckp dgn loghat omputih 'No I'm not malay!' boleh? Huhu eh tu hanya kata2 ku.. bukan ayat yg keluar dr mulut pompuan ni ek… jap g nama aku lak kuar.. :D hadoi kau buat pahala puasa aku kurang la.. :D
antara petikan2 beliau. *sila guna kanta pembesar* hahah kekonon duk singapore da bole kutuk Malaysian la.. owh lupa! agaknya kat Singapore takde ajar moral kot! tu yg tak bermoral langsung minah nie..

monkey pon glemer ape.. KAU HADO?? yg tgh tu da mcm org utan pon ade... hahaha

muka cun da tapi mulut kau ngan kaki lebih kurang je kan??!!

ler without make up and fake eyelashes, takdo la lawa mana pon.. muka kampong melayu gak!
Tak pro langsong la korang ni. Baru kene tekan sket da nak melantun2.. biasa la main kat tempat org... maki hamun tu da tentu.. ni da kire nasib baik la penyokong2 korang bole balik dgn tenang.. Patot dorang ni lawan ngan Kelantan hari tu... baru kenal erti sesalan....

Kenyataan dari Safee Sali :
Saya cukup tersinggung dengan kata-kata isteri Shahril, apa lagi suaminya adalah antara sahabat saya yang turut beraksi di liga Indonesia. Malah Shahril juga meminta jersi saya selepas perlawanan tempoh hari sebagai tanda persahabatan kami, tetapi kenyataan isterinya amat menyinggung perasaan saya.” - Safee Sali

“Buat masa sekarang, kami belum memikirkan untuk sebarang tindakan undang-undang, tetapi cukup sekadar dia memohon maaf dan menyatakan kekesalannya kerana mengeluarkan kenyataan sedemikian serta berjanji untuk tidak mengulanginya pada masa depan" Safee Sali

hah! nampak gaya2 seorang yg cool da menerima ajaran moral dan agama di Malaysia.. Apa2 pon nak ucapkan tahniah kerana Safee berjaya mendidik isteri supaya tidak menjadi monyet jadian seperti perempuan ini.
and to Shahril, tolong la ajar sket bini hang tu berbudi bahasa... berbudi bahasa amalan kita.. Eh salah! tu kat Malaysia je.. kat Singapore dorang tak paham pon ape maksudnya,..... senang je carik kamus English to Malay pastu translate kan ye... dah kau berbangga sgt dgn bahasa yg menjajah kau sekarang kan.... so GOOD LUCK to Shahril dan Hidayah.. korang sgt popular skang dgn statement2 murahan itew... mak da ngantok, incik suami da tidur gara2 mak sibuk berblog khas utk korang... huish... entry paling panjang kot setakat ni... Assalamualaikum.. :D

6 comments:

miss azie said...

waahahahaha !! kelakar lah muke die ngah , yg penting tu taik lalat yg paling besar skali tu , kah kah kah ! bile make up tebal , kelabu taik lalat tu kih kih kih ..

jaja scherzinger said...

taik lalat jgn sebut ha!!! sensetip.... jap nama kau naik! hahahahah

DK group said...

mcm ajie ni xde button off plak kn...hahahaha

jaja scherzinger said...

ntah!! hahahahah

Anonymous said...

ANgah xlh baca sangat la yg hidayah tu ckp... komputr kt opis keling ni da lame sgt zoom2 xde ..hahah

jaja scherzinger said...

huhu cik anonymous, sila baca entry Kenyataan Facebook Hidayah Shahril ye.. khas utk anda. terima kasih.. :D