Wednesday, August 10, 2011

Safee Sali ke Bundesliga German?

uuuuuuuuu...... Berita yg akan membuatkan incik suami teruja.. Dengar khabar bahawa penyerang Harimau Malaya kita telah dirisik oleh kelab Bundesliga di Jerman. Sangat membanggakan! Selepas menjadi pemain negara pertama beraksi di Liga Super Indonesia (ISL), penyerang sensasi Harimau Malaya, Safee Sali terus mengukir sejarah tersendiri selepas dikhabarkan menjadi buruan kelab Bundesliga. Penyerang berbisa Pelita Jaya itu mendedahkan perkara tersebut selepas memaklumkan ada kelab liga Jerman sedia membuat tawaran untuk mendapatkan khidmatnya. Meskipun begitu, tawaran dibuat masih lagi diperingkat awal dan Safee enggan mengulas lebih lanjut.

“Tawaran ini datang tepat pada masanya. Mungkin ini adalah betul-betul tawaran yang mahukan khidmat saya.”

“Tawaran ini mungkin datang selepas saya menyertai skuad Malaysia menentang Singapura. Saya terkejut dengan panggilan ini, walaupun belum mendapat tawaran rasmi,” kata Safee.

Safee turut menambah ia mungkin wujud selepas beliau berjaya membantu skuad Harimau Malaya menjulang Piala AFF dan menyumbat tiga gol penting ketika perlawanan pusingan kedua Kelayakan Piala Dunia 2014 baru-baru ini. Namun segala-galanya terletak pada pengesahan rasmi dari kelab Jerman dan kini masih belum mengetahui kelab mana yang bakal disertainya dalam Bundesliga.

“Saya hanya mendapat khabar dari sana tetapi saya belum mendapat pengesahan jelas. Jadi saya tidak boleh komen terlalu banyak,” katanya.

Bundesliga..The most well-known German clubs include Bayern Munich, Hamburger SV,
Borussia Dortmund, Werder Bremen, Schalke 04, Bayer Leverkusen and VfB Stuttgart

Tahniah Safee Sali kerana berjaya membuka mata negara luar dgn kehebatan anda. Double thumbs up!

2 comments:

ken said...

all the best if he's going there! :)

Jaja Azmi said...

yes yes! really proud of him.. :D